Идеален вариант за Борисов и Пеевски е да имат едно отслабена,

...
Идеален вариант за Борисов и Пеевски е да имат едно отслабена,
Коментари Харесай

Борисов и Пеевски искат една отслабена ПП-ДБ, която да си лепнат като кръпка

" Идеален вид за Борисов и Пеевски е да имат едно отслабена, разпарчетосана ПП-ДБ, която да си лепнат като евроатлантическа кръпка след изборите. Окончателно кръпката да дообере каквото има, да бъде доразкъсана и оттова нататък те да си играят играта. "

Това разяснява във вторник по Българска национална телевизия политологът Петър Чолаков.

" Вратата на Политическа партия и Демократична България е отворена към Борисов, това е в действителност заплахата за тях. Поставиха се сами в една доста комплицирана обстановка, тъй като управляваха девет месеца с ГЕРБ и Движение за права и свободи, в този момент не могат внезапно да кажат и ГЕРБ, и Движение за права и свободи са доста неприятни и взеха решение да го играят " Разделяй и владей ", което мъчно ще се получи при тъкмо тези две доста неприятни момчета Борисов и Пеевски. Такъв вид игри допускам, че те може би трети-четвърти клас почти са ги играли и са на напълно различен левъл, различен стадий от политическото геймърство ", уточни той за предизборния метод на главните политически играчи.

Според Чолаков задачата на ГЕРБ е да има след изборите една по-слаба коалиция ПП-ДБ. 

" Това е задачата на упражнението на ГЕРБ - да ги отслаби. Голямата игра на Борисов е да стартира леко да ги поразцепи. Ако нямаше война в Украйна, това е малко в жанр, в случай че Барби беше мъжка, само че в случай че нямаше война в Украйна, тогава Борисов и Пеевски щяха да имат извънредно лесна задача. Но на тях им би трябвало един евроатлантически етикет, да може това нещо да се продаде пред чужденците, другояче какво евроатлантическо държавно управление ще създадат. Те се пробват да се перат, перат се доста интензивно, да минат за евроатлантици. Пеевски изкара пет законопроекта, с цел да покаже какъв евротлантик е, перат се, само че съвършен вид за тях е да имат една отслабена, разпарчетосана ПП-ДБ, която да си лепнат като кръпка ", счита той.

Чолаков се базира на данните от проучването на " Тренд ", съгласно което поддръжката за ПП-ДБ се стопява все още с една трета - от към 600 хиляди души до под 400 хиляди, и това е в действителност твърдият електорат на обединението.

" Доста се е оголила водата в басейна. Виждат се мръсните плочки на дъното. Тяхната изразителност (на ПП-ДБ), която са заложили по време на акцията, е не толкоз неприятният Борисов и доста неприятният Пеевски, който се е качил на гърба на Борисов. Разбирам каква е логиката, само че би трябвало да се замислим дали Борисов не е този, който в действителност им натиска главата надолу, с цел да ги доубие. Трябва да си отговорят на този въпрос, в случай че още на са ", предложи анализаторът.

В подтекста на новия сюжет окоро подписа на Кирил Петков политологът означи, че таймингът е явен, с предизборна цел се пускат тези неща, за ударят Политическа партия и с тях и Демократична България, както той уточни " да им се натисне главата, като те явно са в низходящ ред ". Според него " това са ченгеджийски номера ". 

" Ченгета има в Българска социалистическа партия. Българска социалистическа партия, съгласно мен, просто това не им е тематика, не им е проблем, с други неща се занимават. При Пеевски също, само че там по различен метод работят. Общо взето е кръгът към Борисов, защото Борисов е злопаметен. Той е един доста образован човек, само че злопаметен. Има и чисто психически пояснения – за какво. И мен някой да желае да ме вкара в пандиза и като нещо се спречкаме удари един тупаник на стъклената маса и тя се счупи и това е единственият мотив, в един миг и на мен иска ми се поизчерпи търпението ", добави Чолаков.

" В политическата връзка последното, което се търси, е истината. След като се лепне един път етикетът, че си излъгал, че не си спазил закона, оттова нататък е доста трудно… ", напомни още той.

" Те (ПП - бел. ред.) са носели 2 години револвер в джоба си - зареден и без предпазител и за тези две години те не взеха никакви ограничения да се приготвят за това ", коментира пиар специалистът Диана Дамянова, която първоначално работеше с " Продължаваме промяната ".

Борисов натиска ПП-ДБ, съгласи се тя с Чолаков.

" Да, Борисов ги натиска, натиска ги професионално, само че те са направили серия от стъпки, с които са му дали тази опция и нямат защитна доктрина ", сподели Дамянова.

" Те се стрелят лексикално, само че това работи в интерес на Борисов, който има потребност да мачка вота. Неговият корав електорат е доста по-голям, в сравнение с периферния. Политическа партия и Демократична България от своя страна непрестанно мачкат изборната интензивност с непрестанното си съмнение, че няма да бъдат почтени изборите ", счита Дамянова.

Според нея има запас в периферията на ПП-ДБ, който на кметските избори беше вдигнат с анулацията на гласуването с машини.

" Тогава внезапно хората споделиха – " излизам и гласоподавам ", и гласоподаваха срещу съвестта си за внучето на Държавна сигурност. Ако от ПП-ДБ изиграят това мъдро в този момент, съществува възможност заради неточности на другите да се появат малко по-силно на терен, в сравнение с демонстрира социологията ", допусна тя.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР